Lezárultak a 9.-es szintvizsgák a szakiskolában

A tavaly útjára indított szocializációs program, és az idén szeptemberben Európai Uniós támogatással megvalósuló mentorprogram ugyan nagyobb feladatokat ró a tanárokra és a diákokra egyaránt, de pozitív hatásuk tagadhatatlan.

Éppen ezért örömteli, hogy az előző évekhez képest erősödő szintvizsga eredményekről számolhatunk be.

A 9. évfolyamos szintvizsga egy olyan gyakorlati feladatsor, ami úgynevezett továbbhaladási feltétel, azaz aki nem teljesíti, nem léphet felsőbb évfolyamba.

Ezek fényében komoly javulásként könyveljük el, hogy a pincér és bolti eladó tanulók hármas átlag környéki eredményt mutattak fel, míg a szakácsok négy egész feletti átlagot produkáltak.

Azok számára, akiknek az átlag értékek nem mondanak túl sokat, számukra lefordítanám az érdemjegyek nyelvére:

A hármas átlag az körülbelül azt jelenti, hogy a legtöbb jegy közepes (3), míg a jó (4) és az elégséges (2) körülbelül ugyanannyian vannak. Ha egy picit hármas átlag alatti az eredmény, az azt jelzi, hogy egy-két tanulóval több az elégséges, mint a jó, ha pedig picit hármas feletti, az pedig azt bizonyítja, hogy itt a négyesek győztek.

A szakácsoknál ugyanaz a helyzet, csak egy jeggyel feljebb: itt mindkét csoportban az ötösök győztek a hármasok felett, és a legtöbb jegy négyes lett! Külön öröm, hogy elégséges jegy egyáltalán nem született a konyhában!

A vizsgaelnökök kiemelték a tárgyi feltételek korszerűségét, és a pontosan előkészített, megszervezett és lebonyolított vizsgát. Külön öröm számunkra, hogy a sokat látott elnökök nagyon meg voltak elégedve azzal, hogy tanulóink mennyire ÖNÁLLÓAN hajtották végre a vizsgafeladatokat.

Gratulálunk mindenkinek, akinek része van ebben az apró(?) sikerben, és tekintünk a következő feladat elé: hasonló javulást várunk az év végi tantárgyi jegyekben is.

2014-04-29 08.41.01Készülnek az ízletes vizsgamunkák.